iPhone-mainoksissa kello on aina 9:41 – nyt syy paljastui!

Digi · Annukka Heikkilä

Moni on saattanut huomata ja ihmetellä, miksi kaikissa Applen mainoksissa iPhone-älypuhelimissa kello on aina 9:41. Kellonaika ei ole sattumaa, vaan vuonna 2007 Steve Jobs julkisti ensimmäisen iPhonen samaan aikaan. Tuota aikaa on kunnioitettu siitä eteenpäin ja puhelimiin on aina laitettu sama aika mainoksissa.

Vuonna 2007 Steve Jobs otti lavan haltuunsa MacWorld Conference & Expo -messuilla ja hän esitteli yleisölle ensimmäisen iPhonen. Hän oli Metro-lehden mukaan pyytänyt mainoksessa olevaan puhelimen näyttöön laitettavan kellonajaksi 9:41. Jobs aikoi ajoittaa julkistuksen juuri tuohon samaan aikaan, jolloin puhelimen kello näyttää synkronoidulta Jobsin esityksen kanssa.

Applen entinen työntekijä Scott Former selvensi, että he yrittävät aina uuden tuotteen lanseeraamisessa kertoa ensin taustoja, jonka jälkeen tuote paljastetaan esityksessä suurin piirtein 40 minuuttia esityksen alkamisen jälkeen. Täysin samaa aikaa on vaikea saavuttaa, minkä vuoksi Applen tuotteissa kello on aina joko 9:41 tai 9:42.