Poika 42 minuuttia pinnan alla – selvisi hengissä

Ohhoh! Terveys · Annukka Heikkilä

14-vuotias poika oli ollut kavereidensa seurassa, kun hän oli päättänyt hypätä Italian Milanossa sijaitsevaan Naviglion kanavaan Cuggiono-kylässä olevalta sillalta. Kun poika ei noussutkaan pintaan, kaverit hyppäsivät nopeasti perässä ja yrittivät etsiä ystäväänsä samean veden seasta.

Ystävät eivät löytäneet poikaa vedestä ja he soittivat ambulanssin paikalle. Kun poika vihdoin nostettiin vedestä ylös, hän oli ehtinyt olla pinnan alla jo 42 minuuttia. Moni olisi tässä tapauksessa menettänyt toivonsa pojan suhteen, mutta hän pelastui ja heräsi henkiin kuin ihmeen voimalla.

Pojan verenkiertoon pumpattiin happirikasta verta ja hänet saatiin elpymään hukkumisesta. Pojan oikea jalka jouduttiin amputoimaan verenkierto-ongellmista johtuen polven alapuolelta. Poika selvisi La Stampa -lehden mukaan kymmenen päivän toipumisen jälkeen täysin ilman muita hapenpuutteen aiheuttamia vaurioita.