Räjähdys voi tapahtua myös kotona – älä tee tätä kohtalokasta virhettä

Ruoka · Annika Kela

Hidastusvideoiden tekemiseen erikoistunut The Slow Mo Guys -kaksikko on julkaissut netissä videon, jossa esitellään hidastusta räjähdysherkästä tilanteesta. Kattilassa roihuavaa ruokaöljyä nimittäin yritettiin sammuttaa vedellä.

Hidastus osoittaa vaihe vaiheelta, mitä tulipalossa tapahtuu, kun palava rasva reagoi veden kanssa. Liekki ei suinkaan sammunut, vaan tulipalo räjähti voimalla suureen roihuun.

Videon julkaisseet miehet vitsailivat, että hidastuksen tekeminen kyseisestä tilanteesta ei ollut helppoa, sillä aiemmalla kerralla toinen miehistä poltti itsensä. Upea hidastusvideo sisältää tärkeän muistutuksen, joka on se, että tukahduttaminen on paras keino sammuttaa palava rasva ja vesi on siihen tarkoitukseen viimeinen vaihtoehto.