Töhrijät saivat kilpailijoita – vanhukset pantiin tekemään graffiteja

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vanhukset ovat viimeaikoina todistaneet olevansa melkoisia hurjapäitä. Yli 90-vuotiaat käyvät vielä laskuvarjohyppäämässä tai uimassa haiden seassa. Portugalilainen organisaatio LATA 65 on ottanut innokkaat vanhukset huomioon ja keksinyt heille mukavaa tekemistä taiteen parissa.

LATA 65 -järjestön tavoitteena on kaventaa vanhusten ja nuorten välistä kuilua ottamalla vanhempia ihmisiä mukaan nuorekkaina pidettyihin aktiviteetteihin. Viimeisimpänä tempauksena ryhmä vanhuksia pääsi tekemään taidetta kadulla ja maalaamaan graffiteja valkoisiin seiniin.

Koko ryhmä näytti selvästi nauttivan siitä, kun he pääsivät kokeilemaan graffitien tekemistä. Kaikki maalasivat innoissaan seiniä spray-maaleilla vapaalla kädellä sekä erilaisten valmiiden sapluunoiden avulla. Erilainen tekeminen ja uudet harrastukset piristävät varmasti kaikkien päivää ja stereotypia keinutuolissa kutovasta mummosta alkaa vähitellen jäämään taakse.