Aikuisiän akne rajussa nousussa – tässä syyt!

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Aknea ja satunnaisia finnejä pidetään yleisimmin puberteetin ja teinivuosien ongelmina, jotka katoavat kun ikää tulee lisää. Aikuisiän akne on kuitenkin alkanut kasvamaan räjähdysmäisesti ja yhä useampi saa aknen oireita vielä aikuisiälläkin.

WhatClinic.com teki kyselyn, johon osallistui 92 ihotautilääkärin vastaanottoa. Kyselystä kävi ilmi, että ihotautilääkäriin on tullut 214 prosenttia enemmän aknehoitoja kyseleviä aikuisia potilaita kuluneen vuoden aikana kuin koskaan aiemmin. Noin kolmasosa aknehoitokyselyistä tuli yli 35-vuotiailta, ja heistä 16 prosenttia oli 35 – 44 -vuotiaita.

Daily Mail -lehti kertoo, että kyselyyn osallistuneet ihotautilääkärit arvioivat suurimpien tekijöiden olevan stressi ja ylipäätään tietoisuus siitä, että erilaisia hoitokeinoja aknen hoitoon on nykyään saatavilla. Aikuisiän aknea aiheuttaa lääkäreiden mukaan myös huono ruokavalio ja ilmansaasteet.