Miesten haarojen levittely kiellettiin metrossa – poliisi iski heti

Viihdeuutiset · Annika Kela

Puoli vuotta sitten New Yorkin kaupungin liikennevirasto MTA julkaisi uudet säännöt liittyen oikeanlaiseen metrokäyttäytymiseen. Yksi kielletyistä käyttäytymismalleista oli miesmatkustajien haarojen levittely, eli manspreading.

Istumatyyli kiellettiin kaupungin julkisissa kulkuneuvoissa, sillä sen todettiin vievän liian paljon tilaa. Matkustussääntöjen julkaisemisen myötä monet matkustajista omaksuivat uudet käytösmallit ja luopuivat haarojensa levittelemisestä metroissa. Ilmeisesti kuitenkaan kaikki eivät ole sisäistäneet sääntöjä, sillä poliisi on pidättänyt kaksi matkustajaa mieslevittelystä.

Kaksi brooklynilaista latinotaustaista miestä on pidätetty sääntöjen rikkomisesta. Miehet olivat lounasaikaan levitelleet jalkojaan metrossa, estäen muiden matkustajien pääsemisen istumaan. Poliisi ei epäröinyt toimia tilanteessa.

Independent-lehden mukaan miesten vapautumiselle asetettiin ehdot. Syytteistä ja oikeudenkäynnistä luovuttaan, mikäli miehet käyttäytyvät sääntöjen mukaisesti sovitun määräajan. Toivottavasti miehet ottivat tapauksesta opikseen ja kiinnittävät jatkossa huomiota metrokäyttäytymiseensä.