Google Maps ja Youtube toimivat pian myös offline-tilassa

Digi Matkailu · Annika Kela

Google Maps ja Youtube lanseeraavat vuoden loppuun mennessä uuden ominaisuuden sovelluksiinsa, joiden avulla palveluita voi käyttää myös offline-tilassa. Ominaisuuden avulla käyttäjä voi hakea muun muassa reittejä ja karttoja sekä kuunnella musiikkia vaikka päätelaite ei olisikaan yhteydessä verkkoon.

Metro-lehden mukaan lisäominaisuus tarkoittaa käytännössä sitä, että tablet-laitteen tai matkapuhelimen käyttäjä voi tallentaa hakujaan sovellukseen ja kun puhelin ei ole verkkoyhteydessä, voi tallennettuja hakuja käyttää uudelleen. Google Mapsia on voinut käyttää tähänkin saakka paikallisesti offline-tilassa tallentamalla halutun alueen etukäteen laitteen muistiin.

Sama idea toimii myös Youtubessa. Sovellus mahdollistaa sen, että käyttäjä voi tallentaa lempikappaleitaan kuunneltavaksi offline-tilassa. Lataukset on kuitenkin tehtävä silloin kun puhelin on verkkoyhteydessä. Youtube-sovelluksessa videoita voi toistaa 48 tunnin ajan tallennuksesta ilman verkkoyhteyttä.

Google Maps -karttasovelluksen offline-ominaisuus on erittäin käytännöllinen matkailijoille, joilla ei ole internet-yhteyttä matkakohteessa. Puhelimen sovellukseen voi tallentaa reittejä ja karttoja myöhempää käyttöä varten. Uudet ominaisuudet tulevat käyttöön jo tämän vuoden puolella.