Stara Google Maps

Digi Viihdeuutiset

Apple haastaa Google Mapsin – UAV-kopterit karttapalvelun avuksi

Google Mapsia pidetään yleisesti kilpailjoitaan parempana karttapalveluna. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että monet Applen iOS-laitteiden omistajat luottavat enemmän Googlen karttapalveluun kuin omenayhtiön vastaavaan.

Nyt Apple on kuitenkin haastamassa Google Mapsin uudella tavalla. Yhtiö suunnittelee ottavansa UAV-kopterit karttapalvelunsa avuksi. Tähän asti Applen Mapsin tiedot on kerätty kaduilla liikkuvilla autoilla.

Applen UAV-karttapalvelua työstää robotiikan ja datan keräämisen asiantuntijoista koostuva tiimi. Bloomberg-sivuston mukaan lennokkien keräämät tiedot lähetettäisiin Applelle, joka puolestaan päivittäisi karttojen tietoa reaaliajassa.

Teknologiajätti on uudistamassa karttapalveluaan myös muilla tavoilla. Apple on kehittelemässä muun muassa ominaisuutta, jonka myötä karttapalvelussa nähtäisiin myös rakennusten sisätilojen karttoja. Tätä varten yhtiö osti viime vuonna sisätilojen kartoitukseen tarkoitettua Indoor.io -sovellusta kehitelleen suomalaisen Whatamap.com -yrityksen.

Viihdeuutiset

Google Mapsin reittipalvelu mullistui – uusi ominaisuus viimein mukaan

Google Maps -karttapalvelu on epäilemättä korvannut monilta erillisen gprs-navigaattorin tarpeen. Nyt palveluun on tullut uusi, erityisesti monien paljon matkailua harrastavien toivoma ominaisuus.

Googlen karttapalvelu antaa nyt lisätä useita pysähdyksiä suunnitellulle reitille. Aikaisemmin matkaan on ollut mahdollista lisätä vain yksi välipysähdys. Uudistuksen myötä matkan eri vaiheita on entistä helpompi suunnitella etukäteen Google Mapsin avulla.

Uutta karttapalvelussa on myös päivitettävä aikajana. Käyttäjät voivat selata Google Maps -historiaansa ja käyttää palvelua matkapäiväkirjan tapaan. Google Mapsin blogin mukaan uudistukset ovat jo mukana palvelun Android-version uusimmassa versiossa. iOS-käyttäjät joutuvat odottamaan niitä vielä hetken.

Digi Matkailu

Google Maps tallentaa koko ajan sijaintisi: ”Voit verestää muistojasi”

Yksityisyyden suoja on ollut viime aikoina kovasti keskustelussa ympäri maailmaa, kun paljastui, että Yhdysvaltalainen NSA pääsee käsiksi käyttäjien yksityisiin tietoihin esimerkiksi matkapuhelimissa, Facebookissa ja Googlessa – sekä muissa digitaalisissa palveluissa.

Taannoin paljastui myös, että Applen iPhone tallentaa oletusarvoisesti käyttäjän sijainnit, ellei hän ota kyseistä ominaisuutta pois käytöstä. Nyt on Google on kertonut tallentavansa sijainnit Android-laitteissa. Google Mapsin historiadataan tallentuvat nimittäin kellonaikoineen ja osoitteineen kaikki paikat, joissa puhelin vierailee. Googlen mukaan tietojen selaaminen vaatii ominaisuuden sallimisen.

– Sinun aikajanasi on antaa mahdollisuuden visualisoida rutiinisi ja näyttää helposti matkasi sekä osoittaa paikat, joissa vietät aikaasi. Jos käytät Google Photos -palvelua, näytämme myös kuvat, jotka otit tietyssä paikassa, jotta voit verestää muistojasi, Gerard Sanz kirjoittaa Googlen blogissa.

Google kertoi kehitysblogissaan, että käyttäjä voi kätevästi seurata missä on kulloinkin vieraillut ja mihin aikaan. Lisäksi laite kertoo myös miten paikkojen välillä on siirrytty ja näyttää laitteella matkan varrella ikuistetut valokuvat. Toistaiseksi ominaisuus on vain Google Mapsin Android-versiossa. Yhtiön mukaan tiedot ovat näkyvissä ainoastaan laitteen haltijalle, mutta hyvin suurella todennäköisyydellä tiedot ovat myös viranomaisten luettavissa.

Viihdeuutiset

Nainen huomasi Googlen kuvausauton – paljasti rintansa kameralle

Muutama vuosi sitten lanseerattu Google Street View on tarjonnut käyttäjilleen vuosin varrella paljon nähtävää Googlen kuvausautojen tallennettua erikoisia tilanteita palvelun kuviin. Nyt palveluun on jälleen päätynyt paljasta pintaa.

Kun Google Mapsin auto alkoi kartoittamaan naapurustoa Australian Port Piriessä, päätti paikallinen Karen Davis tehdä jotain yliviivatakseen yhden kohdan omalta bucket listiltään. Auton sattuessa hänen kotinsa kohdalle nainen oli odottamassa tien reunalla isokokoiset rintansa paljaana.

Naisen tempaus onnistui, ja hänen rintansa näkyivät karttapalvelussa hetken aikaa sensuroimattomina. Kaiken lisäksi Google epäonnistui ensimmäisessä sensuuriyrityksessään, sumentaen naisen sijaan hänen vierellään olevan kohdan.

– Käytän paljon Google Mapsia ja halusin tulla nähdyksi siinä. Ajattelin tämän olevan oikea tapa tehdä se. Pääsin poistamaan yhden kohdan bucket listiltäni, 38-vuotias nainen kertoo paikalliselle Port Pirie Recorder -lehdelle.