Hurja operaatio: Lääkäri poisti madon pojan silmästä basilikalla

Viihdeuutiset · Annika Kela

Teinipoika oli hakeutunut sairaalaan kokemansa silmäkivun takia Pozuzossa, Perussa. 17-vuotias nuorukainen valitteli kipua ja painetta toisessa silmässään ja silmänpohjan kuvauksesta paljastui, että siellä kiemurteli mato.

Tropiikissa monet loistoukat ja madot pesivät eläinten lisäksi myös ihmisiin, joten silmälääkärillä oli aiempaa kokemusta tapauksen hoidosta. Leikkauksen sijaan lääkäri houkutteli madon ulos silmästä basilika-yrtin avulla.

Operaatiosta julkaistu videomateriaali saa kylmät väreet aikaan. Silmälääkäri Carolina Marchena asetteli basilikan pojan silmän viereen ja hiljalleen silmäkulmassa alkoi tapahtua liikettä. Basilikan vahva tuoksu oli madolle vastustamaton. Pinsettien avulla lääkäri poisti madon silmästä ja naisen onnistunutta operaatiota seurasivat ilon kiljaisut. Poika tulee toipumaan kokemastaan.