Rio De Janeiron katulapsista jännityselokuva

Viihdeuutiset · Annika Kela

Henkeäsalpaavan kauniista maisemista ja valkoisista hiekkarannoista tunnettu miljoonakaupunki Rio De Janeiro on monen matkailijan unelmakohde, ja monet matkailijat ovat kuulleet kaupungin laidoilla olevista valtavista slummeista.

Valtaosa ei ole kuitenkaan kuullut Jardim Gramachossa sijaisevasta jättimäisestä kaatopaikasta, jossa asumiseen ja elämiseen verrattuna slummissa asuminen on ylellisyys. Jardim Gramachon kaatopaikalla asuu yli 20.000 ihmistä, jotka selviytyvät päivistään jätteiden seasta löytyneiden ruokien ja tavaroiden avulla.

Lähes 1,3 miljoonan neliömetrin alue on täynnä roskaa, joka on kuljetettu pois 12 miljoonan asukkaan Rio De Janeirosta. Ohjaaja Stephen Daldry on tutustunut kaatopaikalla asuvien elämään ja tehnyt jätevuorilla asuvista lapsista elokuvan. The Trash -elokuva perustuu kolmen pojan elämään kaatopaikalla. Pojat tonkivat roskakasoja elääkseen ja lopulta heidän rankassa tarinassaan tapahtuu käänne.

Pojat löytävät roskien seasta jotain, joka johdattaa heidät unohtumattomaan seikkailuun. Vaikka elokuvassa on paljon hollywoodmaisia käänteitä, on realistinen ja karu aihe virkistävää vaihtelua. On hyvä, että elokuvatarjontaan saadaan pian todellisuutta kainostelematon elokuva, joka kertoo länsimaalaisille turisteille tunnetun paratiisin kääntöpuolesta.