Vince Vaughn sai fanit raivostumaan – antaisi ottaa aseita kouluun

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

True Detective -sarjassa näyttelevä Vince Vaughn on saanut fanit raivon partaalle kommentoidessaan käsiaseiden tuomista kouluun. Aseet yritetään Amerikassa kieltää kouluista joukkoampumisien ja muiden mahdollisten vaaratilanteiden vuoksi. Vaughn on aseiden kieltämistä vastaan, mikä on aiheuttanut monissa ihmetystä.

Vince Vaughn on kommentoinut Metro-lehden mukaan, että aseet koulussa eivät ole ongelma. Näyttelijän mielestä aseiden kieltäminen koulusta ampumisten estämiseksi on sama asia kuin se, että haarukat poistettaisiin kouluista liikalihavuuden estämiseksi.

Vaughn perusteli mielipidettään myös sillä, että ampumavälikohtaukset ovat tapahtuneet kouluissa, joissa aseiden tuominen on jo kiellettyä. Näyttelijän mukaan aseiden, huumeiden tai viinan kieltäminen ei poista rikollisuutta eikä ole ratkaisu ongelmiin.

Britain’s Got Talent -ohjelmasta tunnettu juontaja ja toimittaja Piers Morgan otti heti osaa keskusteluun omalla Twitter-tilillään. Morganin sanoin Vaughnin kommentti on yhtä tyhmä kuin hänen elokuvansakin. Morgan kertoo 32.000 ihmisen kuolevan vuosittain Amerikassa ampumistapausten vuoksi, miksi hän ihmettelee näyttelijän halua lisätä aseita ja hyväksyä niiden tuominen kouluun.