Kuivaharjauksella pehmeämpi kesäiho: ”Parantaa verenkiertoa”

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kuivaharjaus on menetelmä, joka on melko vanha eikä siitä puhuta enää niin paljon kuin aiemmin. Kuivaharjaamisen tilalta puhutaan erilaisista kuorinnoista ja selluliittihoidoista, mutta niksi pehmeään ja hyvinvoivaan ihoon voidaan saavuttaa myös kotikonstein.

Kuivaharjaamisen avulla voi saada itselleen todella pehmeän ihon omassa kylpyhuoneessa. Tiheäharjaisella harjalla käydään koko vartalon iho läpi harjaamalla sitä kuivana. Kuivaharjaamiseen käy myös karheat pesuliinat, jotka toimivat harjan kanssa samalla tavalla.

Kuivaharjaaminen irrottaa kuolleet ihosolut ja edistää ihon uudistumista. Se myös vilkastuttaa ihon pintaverenkiertoa ja laittaa lymfat liikkeelle. Säännöllisen kuivaharjaamisen kerrotaan olevan myös toimiva keino taistelussa selluliittia vastaan. Kuivaharjaamisen jälkeen iho on pehmeä, hohtava ja tasaisempi usean päivän ajan.