Mies asteli lentokentälle kiväärin kanssa – poliisit ihmeissään

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jim Cooley aiheutti hämmennystä Atlantan lentokentällä astellessaan aseen kanssa terminaalin sisälle vaimonsa kanssa saatellakseen tyttärensä lennolleen. Cooleylla oli mukana oma AR-15 -kivääri, joka oli ladattu.

Poliisit ja turvamiehet olivat ihmeissään siitä, mitä heidän pitäisi asialle tehdä. Näky saattoi olla uhkaava muiden matkustajien mielestä, mutta se ei ollut laiton. Georgian aselaki sallii itselleen rekisteröidyn aseen kantamisen lentokentälle. Ongelmia tulee vasta siinä kohtaa, jos aseenkantaja yrittää päästä turvatarkastuksista läpi aseen kanssa.

WSB-TV haastatteli Cooleyta ja mies kertoi heille ottaneensa aseen mukaan, koska ikinä ei voi tietää milloin itseään pitää puolustaa. Cooleyn mukaan omaa oikeuttaan aseen kantamiseen pitää harjoittaa tai muuten oikeus viedään kansalaisilta pois. Poliisit eivät siis voineet ottaa Cooleylta asetta pois, mutta he seurasivat Cooleyta lentokentältä aina parkkipaikalle asti.