Uskomaton tilanne: Mies esiintyi omassa aivoleikkauksessaan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Brasilialaisella Anthony Kulkampilla oli diagnosoitu aivokasvain ja hän oli valmistautunut kasvaimensa poistoleikkaukseen. Muista leikkauspotilaista poiketen mies otti leikkaussaliin mukaansa kitaran, jota hän voisi soitella aivoleikkauksen aikana.

Miestä operoivat aivokirurgit olivat ehdottaneet muusikkona tunnetulle Anthonylle laulamista. Daily Mail -lehden mukaan kitaran soittamisella ja laulamisella oli tärkeä tehtävä leikkauksessa. Kun Anthony alkoi musisoida, näkyi lääkäreiden monitoreissa aivojen osat, jotka olivat aktiivisena. Sen ansiosta he osasivat välttää tärkeitä alueita.

Kulkampin operaatiosta on kuvattu videomateriaalia, joka ei sovellu heikkohermoisille. Videolla miehen aivoja leikataan samalla, kun hän laulaa The Beatlesin klassikkokappaletta Yesterday. Leikkauksen aikana Anthonyn käsi puutui, mutta hän ei tuntenut kipua. Leikkaus onnistui ja mies on toipunut operaatiosta.