Robottiteknologia etenee valtavalla vauhdilla – näin hyppii esteiden yli

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Googlen omistama Boston Dynamics on yksi tämän hetken tunnetuimmista robotiikkaan erikoistuneista yhtiöistä. Boston Dynamicsin robotit, kuten ihmisen kaltainen Atlas ja koiramainen Spot, ovat herättäneet hämmästystä niiden taitoja esittelevien videoiden ansiosta.

Massachusetts Institute of Technologyn tuoreella Youtube-videolla esiin pääsee gepardin piirteitä saanut robotti. Ketterä robotti tunnistaa vastaan tulevat esteet sensoriensa avulla, ja hyppii niiden ylitse sujuvasti ilman ihmisten apua.

Robottigepardi loikkaa helposti noin 40 senttimetrin korkeuteen, ja se pystyy liikkumaan ketterästi vaativassakin maastossa. Tutkijat ovat kuvailleet robottia olympiavoittaja Usain Boltia nopeammaksi.