Nämä eleet tekevät sinusta uskottavamman keskustelijan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Käsillä elehtimisellä saa usein keskusteluun lisää ulottuvuutta ja tarkoituksellisuutta. Jotkut käyttävät eleitä aina keskustellessaan toisten kanssa ja jotkut pidättäytyvät käsillä huitomisesta kokonaan. Netissä on julkaistu hauska verkkosivusto, jonne on kerätty muutamia vakuuttavimpia käsieleitä.

Näillä käsiliikkeillä luot vaikutelman keskustelussa, että olet aiheen asiantuntija. Muutamalla yksinkertaisella liikkeellä keskustelija saa kuuntelijansa huomion ja mitä suurempi liike on, sitä vakavammin keskustelijan puhe otetaan tosissaan.

Hauskalle sivustolle on kerätty eri tilanteisiin sopivat eleet. Esimerkiksi kun keskustelija kertoo upeasta lomastaan, jossa viini virtasi ja kulttuuri kukoisti, on syytä käyttää käsieleenä italialainen tarjoilija -liikettä, joka korostaa onnistuneisuutta.

Sen sijaan, kun keskustelija halua selittää, selventää tai perustella asiaa, voi tilanteessa käyttää kriittinen pyörre -liikettä. Silloin sanojen selittämiselle voi varata oman aikansa, sillä kuuntelija kiinnittää huomionsa pyörivään käden liikkeeseen joka ilmaisee, että kertoja kerää mietteitään ilmaistavaksi oikealla tavalla. Seuraavan kerran, kun keskustelussaan haluaa vaikuttaa viisaammalta, asiantuntevammalta tai pätevämmältä, on syytä käyttää jotain sivustolle kootuista käsiliikkeistä.