Kiinan kalteva torni on vinompi kuin Pisan torni

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Jokainen suomalainen tietää, että Italiassa Pisan kaupungissa sijaitsee maailmankuulu kalteva torni, jota miljoonat turistit käyvät vuosittain ihailemassa. Harva kuitenkaan tietää, että Kiinassa sijaitsee toinen – vielä kaltevampi – torni.

Splash
Splash

Kiinassa on viime vuosina ollut tapana rakentaa kopioita länsimaisista kaupungeista ja turistinähtävyyksistä, mutta tällä kertaa ei ole kuitenkaan kyse halvasta kopiosta. Pisaakin kaltevampi torni on nimittäin Shanghain liepeillä Songjiangin alueella sijaitseva Tianman torni, joka rakennettiin vuonna 1079.

Tornin keskikohta on vinossa 7,10 senttiä ja sitä pidetään malliesimerkkinä kiinalaisten viisaudesta ja taidosta rakentaa kestäviä rakennuksia. Parhaillaan Kiinassa toivotaan hallituksen myöntävän rahaa tornin peruskorjaukselle.

Splash
Splash