Huikea näky! Merenpohjasta löytyi tuntemattomia lajeja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Voisi helposti kuvitella, että vuonna 2015 tutkijat olisivat onnistuneet jo kartoittamaan suurimman osan maapallon eläinlajeista. Näin ei kuitenkaan ole, sillä vuosittain maapallolta löydetään keskimäärin hurjat 15 000 uutta lajia.

Tutkijat ovat löytäneet joukon aikaisemmin tuntemattomia lajeja Puerto Ricoa ja Neitsytsaaria ympäröivän meren syvyyksistä. Lajien joukkoon lukeutuu muun muassa erikoisen ulkonäkönsä ansiosta silmiinpistäviä mustekaloja, meduusoja ja meritähtiä. Nämä lajit on nyt ensi kertaa taltioitu kameralle.

Tutkijat käyttivät jopa 6 000 metrin syvyydessä elävien lajien taltioimiseen kauko-ohjattavia kameroita. Uusiin lajeihin, joista osa on vielä nimeämättömiä, päästään tutustumaan Youtuben Sploid-kanavan näyttävän videokoosteen merkeissä.