Mies vei pubista shottilasin – tytär palautti 75 vuotta myöhemmin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monille on voinut käydä niin, että baarin terassilla ollessa yön pikkutunneilla juomalasin sujauttaminen omaan taskuun voi tuntua hauskalta idealta. Baareista viedään sekä tuoppeja että shottilaseja, joita harva käy katumapäissään enää palauttamassa.

The West Hoe -pubin omistaja Paul McCarthy yllättyi, kun Inez Jordan tuli pubiin palauttamaan hänen isänsä viemän shottilasin. 77-vuotias Inez kertoi shottilasin tarinan McCarthylle, joka omistaa nykyisin pubin sen jälkeen, kun se on rakennettu uudelleen samalle paikalle.

Inezin isä oli sotilas ja hän oli käynyt kotimatkallaan hakemassa pubista vaimoaan varten shottilasillisen portviiniä. Hänen ajatuksenaan oli palauttaa lasi takaisin, mutta hän ei voinutkaan ikinä tehdä sitä, koska saksalaiset olivat pommittaneet pubin maantasalle.

Shottilasi on kulkenut perheessä tarinan kera 75 vuoden ajan, kunnes Inez päätti palauttaa lasin pubin nykyiselle omistajalle. Omistaja arvosti tekoa paljon ja piti sitä erityisen hienona, koska lasi on ainoa jäljelle jäänyt asia alkuperäisestä pommitetusta pubista. McCarthy aikoo teettää shottilasille pienen vitriiniin, johon hän asettaa lasin Inezin kertoman tarinan kera.