Apple haastaa Spotifyn – Music-suoratoistopalvelu tulossa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Musiikin suoratoistopalvelu Spotify nauttii maailmanlaajuisesta suosiosta, mutta se myös jakaa mielipiteitä. Monet artistit ovat kritisoineet minimaalisen pieniä rojalteja, joita palvelu maksaa musiikin tekijöille sitä mukaan kuinka paljon heidän kappaleitaan on kuunneltu.

Apple paljasti Worldwide Delevopers Conference -tapahtumassa tuovansa markkinoille oman Spotifyn haastajansa. Yhtiön musiikin suoratoistopalvelu kantaa nimeä Apple Music, ja se aloittaa toimintansa 30. kesäkuuta.

Apple Musicin käyttö tulee olemaan ilmaista ensimmäisen kolmen kuukauden ajalta. Tämän jälkeen palvelun käytöstä joutuu maksamaan 9,99 dollarin kuukausimaksun. Apple Musicin Family plan -maksuvaihtoehton avulla enintään kuusi henkeä voi käyttää palvelua yhteiseen 14,99 kuukausihintaan.

Yhtiön mukaan Apple Music tulee tarjoamaan niin isojen levy-yhtiöiden suosikkiartisteille kuin itsenäisille, pienemmille muusikoillekin mahdollisuuden jakaa faneille musiikkia ja soittolistoja. Beats 1 Radio -ominaisuus tarjoaa puolestaan etukäteen suunnitelluilta soittolistoilta soitettavaa musiikkia vuorokauden ympäri.

Apple Music julkaistaan ensin iPhone, iPad ja iPod -laitteille sekä Mac ja PC -tietokoneille. Palvelu ilmestyy myöhemmin tänä vuonna myös Applen televisioille ja Android-puhelimille.