Tosielämän supersankari – mies pelastanut yli 2 000 000 vauvaa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Australialaismies James Harrison on antanut kasvot tosielämän supersankarille. Mies on nimittäin pelastanut elämänsä aikana arviolta yli kaksi miljoonaa lasta. Ihmishenkiä pelastava supervoima piilee 78-vuotiaan miehen veressä.

Harrisonin veressä on nimittäin vasta-ainetta, jonka avulla lääkärit ovat onnistuneet pelastamaan miljoonia lapsia. James on luovuttanut vertaan 18-vuotiaasta asti, ja hän kokee, että verenluovuttaminen ihmishenkien pelastamiseksi on yksi hänen elämänsä tärkeimmistä tarkoituksista. Jamesin veressä olevaa vasta-ainetta käytetään raskaana olevilla äideillä esiintyvän hemolyyttisen taudin hoitamiseen.

Hengenvaarallinen tauti johtuu siitä, että äidin veriryhmä on Rh-negatiivinen ja sikiön on Rh-positiivinen. Äidin elimistö kehittää vasta-aineita sikiötä vastaan ja pahimmassa tapauksessa sikiö menehtyy.

Jamesin veressä olevista vasta-aineista on kehittetty tehokas rokote, joka estää äidin vasta-aineita hyökkäämästä sikiötä vastaan, Metro uutisoi. Harrisonin ansiosta miljoonat lapset ovat pelastuneet. James muistuttaa, että vaikka hänen verensä on harvinaislaatuista on verenluovuttaminen tärkeää myös muille. Jokainen voi toimia sankarillisesti luovuttamalla verta.