Stara vauva

Nettivideot

Äiti yritti poistua huoneesta herättämättä lastaan – koominen tulos videolle

Pienen lapsen saaminen nukkumaan ei ole aina helppo tehtävä. Kun vauva viimein nukahtaa, on edessä seuraava haaste yrittää poistua paikalta herättämättä lastaan uudelleen.

Facebookissa jaetulla videolla nähdään erään äidin yritys poistua lapsensa huoneesta mahdollisimman hiljaa. Caryn Morris makaa huoneen lattialla pinnasängyn vieressä ja lähtee liukumaan hitaasti kohti ovea. Naisen aviomiehen, Tyronen jakamasta videosta tuli nopeasti viraalihitti.

– Parasta kotonasi olevissa kameroissa on se, että voit seurata kuinka vaimosi yrittää poistua huoneesta vauvan nukahtamisen jälkeen, Carynin aviomies Tyrone kirjoitti Facebookissa.

– Joskus joudut käyttämään aloitekykyäsi päästäksesi pois, mies jatkoi.

 

The best thing about having cameras in your house is watching your wife trying to exit the room after putting your son down!! Sometimes you have to use your initiative for your exit!! PS The SA Army are calling me for you to do training on the reverse leopard crawl !!

Publié par Tyrone Morris sur samedi 14 janvier 2017

Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset

Äiti löi vauvaa videolla hyvästä syystä – someraivo räjähti välittömästi!

Kystinen fibroosi on aineenvaihduntasairaus, joka todetaan ihmisillä yleensä jo lapsena tai vauvaiässä. Kystinen fibroosi vaikuttaa ihmisten keuhkoihin, hengitysteihin, haimaan, maksaan, suolistoon ja myös miehen sukupuolielimiin. Erilaiset oireet johtuvat epänormaalin paksusta ja sitkeästä limasta eri elimissä, mikä johtaa vakaviin hengitysoireisiin.

Birminghamissa asuva Sam Carrier joutuu elämään hyvin lähellä tätä sairautta, koska hänen Daisy-tyttärellään on todettu kystinen fibroosi. Carrier haluaa levittää tietoisuutta kyseisestä sairaudesta ja sen oireista, minkä vuoksi hän on perustanut Facebookiin Daisy Evans Journey -nimisen sivuston hänen tyttärelleen. Joulukuussa Carrier julkaisi sivuille videon, jossa hän joutuu lyömään tytärtään.

Sam Carrier julkaisi Daisysta videon, jossa nähdään miten äiti lyö vauvaa toistuvasti rintakehään. Hoito on jokapäiväinen ja pakollinen rutiini, joka helpottaa vauvan oloa irrottamalla sitkeää limaa keuhkoista ja hengitysteistä. Kuten videosta näkyy, vauva on hyvin rennosti nukahtanut voimakkaaseen taputukseen.

Moni videon nähnyt on kuitenkin ollut Mirror-lehden mukaan kauhuissaan ja alkanut kritisoimaan äitiä siitä, että hän lyö lastaan. Kommentoijat kutsuivat Carrieria vauvan hakkaajaksi, minkä jälkeen äiti alkoi saamaan jopa tappouhkauksia sosiaalisen median kautta. Hoitotoimenpide on kuitenkin vauvalle välttämätön ja helpottaa lapsen oloa, mitä moni ei ole näyttänyt ymmärtävän.

Morning physio I realise this is shocking if you dont realise why. But trust me its not as shocking for u as it is for us cf moms/ dads who are told when our babies are 2 and a half weeks old that we need to do this to our child to try prevent lung damage. The point of this video is just a little insight into what physiotherapy is for a baby with cystic fibrosis. The treatment lasts 25 minutes and is 3 times a day.It doesn't hurt her we are taught how to do it properly so it doe'snt. Generally she just falls asleep. Or she lies there smiling at me. It makes them feel better. Its like when we have an irritating cough and we finally get it off our chest, how much better we feel. This is what it does for them Please feel free to share to help raise awareness xx

Publié par Daisy Evans Journey sur vendredi 23 décembre 2016

Ohhoh!

Isä ja tytär rakastuivat – saivat kaksi lasta

Uuden-Seelannin oikeus on määrännyt 23-vuotiaalle naiselle ja 37-vuotiaalle miehelle kahden vuoden lähestymiskiellon. Syynä on parin sukulaissuussuhde. Mies on naisen biologinen isä.

Uusiseelantilainen mies oli harrastanut 14-vuotiaana seksiä kasvattajaäitinsä kanssa. Tällöin 30-vuotias äitipuoli oli tullut raskaaksi ja synnyttänyt tytön. Stuff-julkaisun mukaan tytön ja hänen siittäjänsä tiet kohtasivat 16 vuotta myöhemmin. He rakastuivat ja perustivat perheen siitäkin huolimatta, että mies oli 16-vuotiaan naisen biologinen isä. Pariskunta sai kaksi lasta, joista toinen kuoli kolmen kuukauden ikäisenä.

Heidän toinen lapsensa on nyt viisivuotias. Pariskunta tuomittiin Dunedin käräjäoikeudessa kahden vuoden valvontaan, jolloin heidän tapaamisensa on kiellettyä. Lisäksi he joutuvat käymään terapiassa. Muinaisessa Egyptissä insesti oli yleinen ja jopa hyväksyttävä tapa, jolloin sukuun ei päässyt rahvaiden verta. Nykyisin sukurutsaus on useimmissa maissa laitonta.

Lifestyle Terveys

Vauvojen suosikkilelujen sisältä löytyi hometta – myynnissä myös Suomessa!

Luonnonkumista valmistetut Sophie la Girafet ovat maailman suosituimpia vauvojen puruleluja. Nyt amerikkalaisäidit ovat järkyttyneet löytäessään purulelujensa sisältä mustaa hometta. Tuotetta myydään 70 eri maassa ja sitä on myyty pitkään myös Suomessa.

Lähes kaikki suomalaiset äidit ja isät tunnistavat suloisen kirahvihahmon, Sophie la Girafen, jota on mainostettu turvalliseksi valinnaksi lapselle. Lelu on valmistettu käsin Euroopassa luonnonkumista. Sen maalaamisessa on käytetty ainoastaan ruokapigmenttien väriaineita.

Good House Keeping -blogissa varoitetaan vanhempia, että puristettava purulelu saattaa kasvattaa hometta sisäänsä. Äidit olivat leikanneet lastensa suosikkileluja auki ikävän hajun alkuperää selvittääkseen. Useista puruleluista on avatessa löytynyt mustaa hometta. Home on kertynyt kirahvien sisälle mahdollisesti vauvan kuolan kulkeuduttua pienestä reiästä lelun sisälle.

Lasten purulelut tulisi puhdistaa säännöllisesti. Sophie la Girafen amerikkalaistiedottaja Laurie Schraenen mukaan luonnonkumista valmistetun lelun puhdistusohjeita tulee noudattaa tarkasti.

Kirahvin sisään ei saa päästä vettä, joten puhdistaminen suoritetaan pintaa pyyhkimällä. Sophie la Girafe -leluja on valmistettu 55 vuotta, ja lasten turvallisuus on lelutehtaan pääprioriteetti, tiedottaja kertoo. Monet äidit ovat päätyneet heittämään suosikkileluja roskikseen oksettavan löydön jälkeen.

Terveys Viihdeuutiset

Tutkijat selvittivät: Äidinvaisto määrittelee miten pitelet vauvaa

Moni tietää miten vauvaa pidellään ja muistaa tukea pienokaisen päätä ja pidellä lasta tukevasti sylissään. Harva on kuitenkaan miettinyt sitä kummallako puolella ihmiset yleensä pitelevät vauvaa kun he ottavat pikkuisen syliinsä.

Nyt tutkijat ovat saaneet selville, että ihmiset suosivat luonnostaan vasenta puolta pidellessään vauvaa sylissä. Nature Ecology and Evolution -sivusto on julkaissut tutkimuksen, jonka mukaan vauvan vasemmalla puolella sylissä pitäminen kertoo luontaisesta äidinvaistosta. Vasemmalla puolella pitäminen auttaa naista luomaan vauvaan yhteyden, minkä vuoksi äidinvaiston herätessä naiset nostavat lapsen syliinsä aina niin, että vauvan pää on oman vartalon vasemmalla puolella.

Tutkimuksen mukaan 70-85 prosenttia naisista ja tytöistä pitelee vauvaa sylissään vaistomaisesti vasemmalla puolella. Aivojen oikea puolisko ohjaa vartalon vasenta puolta. Aivojen oikea puolisko käsittelee tunteita ja auttaa reagoimaan itkuun, minkä lisäksi oikea puoli opettelee tunnistamaan kasvot. Tämän vuoksi vauvan piteleminen vasemmalla puolella auttaa äitiä luomaan vahvan siteen vauvaansa.

Terveys Viihdeuutiset

Keskonen hymyili äidille jo viiden päivän ikäisenä – ihana kuva!

Freya-niminen keskosvauva on ihastuttanut monia kuvalla, joka hänestä on otettu vain viisi päivää syntymisen jälkeen. Freyan äiti Lauren Vinje julkaisi hymyilevästä tyttärestään kuvan, joka lähti heti leviämään sosiaalisessa mediassa.

Lauren Vinje kertoi ABC News -lehdelle kärsineensä kaksi vuotta sitten raskauden aikana raskausmyrkytyksestä, minkä vuoksi hän joutui lopulta synnyttämään lapsensa 28 raskausviikolla. Syntyessään Freya painoi vain 1,93 kiloa eikä tuore äiti päässyt pitämään lasta sylissään kun vasta viisi tuntia synnytyksen jälkeen.

Kun synnytyksestä oli kulunut viisi päivää, Lauren oli jutellut Freyalle ja sanonut vauvalle, että he voisivat ottaa isälle kuvan ja lähettää sen hänelle. Heti kun Lauren oli nostanut kameran esiin, Freya oli ottanut kasvoilleen leveän hymyn, joka ylettyi korvasta korvaan.

Lauren ja hänen miehensä antoivat kuvan monille sukulaisille ja sairaalallekin muistoksi. Kun Lauren oli myöhemmin mennyt synnyttämään sairaalaan heidän toista lastaan, hän näki, että kuva oli heillä synnytysosastolla edelleen tallella.