Tamponikuvat leviävät verkossa – nettivillitys kasvaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sosiaalista mediaa voidaan käyttää monella tapaa. Instagramissa ja Twitterissä on julkaistu jo monta kampanjaa, joiden avulla lisätään ihmisten tietoisuutta esimerkiksi jostain sairaudesta tai halutaan yhdessä ottaa kantaa jonkin asian puolesta. Nyt kampanjoinnin kohteena ovat naisten kuukautiset.

Naiset ovat kyllästyneitä siihen, että kuukautisia täytyy häpeillä ja kuukautissiteitä sekä tamponeja piilotella. Tämän vuoksi Metro-lehti kertoo Twitter-palvelussa kulkevasta uudesta kuvavillityksestä, joka löytyy aihetunnisteella #JustATampon. Kuvissa naiset ja miehet poseeraavat tamponien kanssa.

Kuukautiset ovat luonnollinen osa naisten elämää ja siten myös luonnollinen osa monien miesten elämää. Miehen tyttöystävällä on kuukautiset ja myös tyttärelle tulee kuukautiset, eikä tyttären tulisi joutua häpeilemään tätä asiaa omalta isältään. Nuiva suhtautuminen kuukautisista puhumiseen avoimesti on kuitenkin ymmärrettävää, koska kuukautiset liittyvät intiimihygieniaan, mistä ei yleensä ole kovin soveliasta huudella kovaan ääneen.