Kalastajalle jättisaalis – yli 100-kiloinen ruijanpallas

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset kertovat toisilleen monesti kalajuttuja, joissa saaliiden pituuksiin tulee aina käsillä näytettynä muutama kymmenen senttimetriä lisää ja saaliin pyyntitapakin muuttuu vaiherikkaammaksi.

Onneksi 24-vuotiaalla nuorella miehellä on jättimäisestä saaliistaan todisteena kuvamateriaalia, joka ei valehtele. YouTube-videolla nähdään, miten ruotsalainen Erik Axner yrittää nostaa kalasaalistaan pintaan.

Aluksi mies on videokuvannut kalastusta, mutta pintaan nostamisen muuttuessa todella haastavaksi hän laskee kameransa. Lopullisesta saaliista on otettu kuitenkin valokuvat muistoksi.

Axner sai valtavan ison ruijanpallaksen kalastusreissullaan Norjassa. Ruijanpallaksella oli pituutta 196 senttimetriä ja se painoi arviolta huimat 100,4 kiloa. Ruijanpallas saatiin pyydyksellä, joka oli kuollut seiti kohoon kiinnitettynä.

Kalasaaliita kuvataan yleensä pyytäjän käsivarsilla rannalla, mutta ruijanpallas oli miesten veneeseen liian iso eivätkä he saaneet saalistaan nostettua. Axner hyppäsi kuitenkin innoissaan jääkylmään veteen saaliinsa viereen saadakseen hyvät valokuvat muistoksi.