Tosimiehen pyörätuolissa on telaketjut – portaat eivät ole este

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pyörätuolia päivittäin käyttäville ihmisille mukavuus, käytännöllisyys ja helppous nousevat varmasti todella tärkeiksi asioiksi pyörätuolin ominaisuuksien suhteen. Auton kyytiin nouseminen ja liikkuminen kaupungilla saattavat välillä tuottaa ongelmia.

Uusi sähköpyörätuoli tekee kuitenkin omatoimisesta liikkumisesta hieman helpompaa. The Scalevo -niminen sähköpyörätuoli on alunperin opiskelijaprojektina aloitettu kehityshanke, joka on nyt alkanut tuottamaan tulosta. Scalevo on julkaissut YouTube-kanavallaan esittelyvideon uudesta sähköpyörätuolista, joka tasapainottelee tasaisella maalla kahden pyörän avulla.

Portaat eivät ole tälle sähköpyörätuolille mikään ongelma, sillä tuolin alta apuihin tulee panssarivaununomainen lisäosa. Panssarivaunujen ketjuja muistuttavat ratakset vetävät tuolin helposti rappusiä ylös ilman ulkopuolisten apua. Tuoli kulkee vielä hieman hitaasti, mutta siihen lisätään tehoja heti kun muut ominaisuudet on hiottu viimeiseen muotoonsa.