Valvontakameran raju video suomalaiskaupasta: ”Tähän on tultu…”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa myymälävarkauksien määrä on noussut räjähdysmäisesti sen jälkeen, kun sakkorangaistusten muuntaminen vankeudeksi poistettiin laista. Nykytilanteessa varattomat voivat siksi lähes vapaasti varastella kaupoista välittämättä lainkaan kiinni jäämisestä.

Nyt verkossa on julkaistu raju valvontakameran video Helsingin Pasilan K-Market Ratiksesta, jossa kaksi myymälävarkaudesta epäiltyä nuorta miestä jäi kiinni rysän päältä. Henkilökunnan toiminnan myötä miehet eivät kuitenkaan päässeet pakoon tilanteesta, vaikka kiinni jääminen edellytti käsirysyä.

Videolla nähdään miten naispuolinen myyjä ottaa kiinni kaksi varasta ja joutuu käyttämään pippurikaasua varkaiden taltuttamiseen. Lopulta myyjä raahaa toisen varkaista niskasta takaisin kauppaan odottamaan poliisin saapumista.

– Tähän ollaan tultu, kun lainsäätäjät poisti sakon muuntorangaistuksen. Tavaraa yritetään hakea kaikilla keinoilla. Onneksi meidän myyjät osaa hoitaa tilanteen mallikkaasti!! Loistavaa duunia Annalta!!! Videon kuvatekstissä todetaan.

PÄIVITYS: Kesko on nyt pyytänyt kauppiasta poistamaan videon verkosta, koska sen julkaiseminen oli Keskon mielestä valitttava ylilyönti, jollaista ei Facebookissa saa julkaista. Videon poistamisesta uutisoi Kaleva.