Nainen sai sydänkohtauksen lennolla – Ryanairin koneesta puuttuivat ensiapuvälineet

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Kahden lapsen äiti menehtyi ikävällä tavalla lentokoneessa etelänmatkansa päätteeksi. Nainen oli kärsinyt sydänvaivoista lennolla ja mennyt tiedottomaan tilaan, josta häntä ei enää pystytty pelastamaan, koska lentokoneeseen ei oltu pakattu lainkaan ensiapuvälineitä.

47-vuotias Davina Tavener oli Ryanairin lennolla, joka lähti Lanzarotelta. 20 minuuttia ilmaan nousemisen jälkeen Tavener alkoi kärsimään sydänongelmista. Tavener sai sydänkohtauksen ja menehtyi lennolla, koska koneessa ei ollut mitään ensiapuvälineitä, joita oltaisiin voitu käyttää Tavenerin pelastamiseen. Naista oltiin alettu elvyttämään heti lennon laskeuduttua, mutta sydän ei käynnistynyt enää sähköshokeista huolimatta.

Kuolinsyyntutkija Alan Walsh vaatii Metro-lehden mukaan kaikkia lentoyhtiöitä noudattamaan jatkossa sitä, että jokaisella lennolla on matkan pituudesta riippumatta oltava ensiapuvälineet ja toimiva defibrillaattori, jolla Tavenerkin oltaisiin voitu luultavasti pelastaa.