Ranskan ulkoministeri huolestui: Turistien röyhkeä kohtelu kiellettävä!

Matkailu · Annika Kela

Ranskan ulkoministeri Laurent Fabius on pannut merkille, että Ranskan kansalaisilla on turistien keskuudessa huono maine. Maailmalla Ranskaa pidetään upeana ja kauniina maana, mutta ranskalaisia pidetään röyhkeinä, huonokäytöksisinä ja epäystävällisinä.

Fabius on sitä mieltä, että asialle täytyy tehdä jotain. Laurent on ilmoittanut osallistuvansa projektiin, jonka tarkoituksena on kasvattaa maan turismia. Fabius aikoo kiertää projektin tapahtumissa puhumassa ja ohjeistamassa ranskalaisia, kuinka turisteja kohtaan käyttäydytään.

Metro-lehden mukaan Fabius on yksi Tourism Investment Fund -turismijärjestön vaikuttajista. Yksi miehen tärkeimmistä tehtävistä on saada ihmiset muuttamaan suhtautumistaan turisteja kohtaan. Fabius toivoo ranskalaisilta jatkossa huomaavaisempaa käyttäytymistä, vieraanvaraisuutta ja ennen kaikkea ystävällisyyttä.

Turistien huono mielikuva ranskalaisista ei ole tuulesta temmattu, vaan useat matkailusivustot ovat tehneet asiasta tutkimuksia. Tulosten perusteella on voitu todeta, että turistit kokevat ranskalaiset vihamielisinä ja röyhkeinä. Laurentin johdattamana, siihen on toivottavasti tulossa tulevaisuudessa muutos.