Hätäkeskuslaitos: Lataa 112 Suomi -sovellus kännykkään

Digi Terveys · Stara.fi

Hätäpuheluissa yleisimmät ongelmatilanteet johtuvat siitä, että matkapuhelimesta apua soittava ei tiedä tarkasti missä on, eikä puhelun perusteella paikantaminen ole vieläkään kovin tarkkaa. Nyt apuun on tullut Digian kehittämä uusi 112 Suomi -kännykkäsovellus.

– Nykyisen hätäpaikannuksen tarkkuus on satoja metrejä, taajaman ulkopuolella jopa kilometrejä. Satelliittipaikannuksen avulla soittaja voidaan paikantaa jopa kymmenien metrien tarkkuudella. Tänä päivänä meiltä odotetaan, että pystymme yhä paremmin hyödyntämään hätätilanteissa tekniikkaa, jota ihmisillä on nykypäivänä mukanaan, hätäkeskuspalvelujen johtaja Marko Nieminen toteaa.

Sovellus on integroitu Hätäkeskuslaitoksen järjestelmiin, mikä mahdollistaa sijaintitiedon välittämisen hätäkeskuspäivystäjälle automaattisesti. Sovellus perustuu satelliittipaikannukseen, joka on huomattavasti aiempia hätäpaikannusmekanismeja tarkempi.

– Olemme iloisia ja ylpeitä voidessamme esitellä sovelluksen, joka hyvin konkreettisella tavalla tekee suomalaisten arjesta turvallisempaa. Tämä on hieno merkkipaalu Digian ja Hätäkeskuslaitoksen pitkässä yhteistyössä, Digian julkishallinnon toimialajohtaja Sami Rantanen kertoo.

112 Suomi on ladattavissa ilmaiseksi Android- ja iPhone -puhelimille, ja se ilmestyy myös Windows-puhelimille lähiaikoina.