Range Roveria ohjataan myös älypuhelimella

Autot Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Itseohjaavat autot ovat tehneet tuloaan jo jonkin aikaa, ja esimerkiksi Tesla on tuomassa tällaisen järjestelmän autoihinsa vielä kuluvan kesän aikana. Range Rover on kehitellyt teknologiaa, joka mahdollistaisi käyttäjälle autonsa kauko-ohjaamisen älypuhelimen avulla.

Range Roverin kauko-ohjattava auto on vasta prototyypin asteella, mutta teknologiaa esitellään jo tuoreella videolla. Älypuhelinsovelluksen avulla käyttäjä voi ohjata autoaan ja säädellä sen nopeutta. TechCrunch-sivuston mukaan kauko-ohjauksen nopeus on ainakin toistaiseksi rajoitettu noin kuuden kilometrin tuntinopeuteen, ja ohjaajan täytyy pysytellä kolmen metrin sisällä autostaan.

Automerkki kehittelee parhaillaan myös ääniohjauksen mahdollistavaa ominaisuutta. Vielä ei ole tiedossa, koska kauko-ohjattavalla tekniikalla varustettuja autoja voi odottaa kuluttajien saataville. Epäselvää on myös se, kuinka suurissa hintaluokissa ajoneuvot tulevat pyörimään.