Vuoden parhaat iPhone-kuvat palkittiin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monille iPhonen käyttäjille älypuhelin on korvannut tavallisen kameran, sillä laitteella saa melko tarkkaa ja hyvätasoista kuvaa. iPhone Photography Awards -gaala palkitsee vuosittain parhaat Applen älylaitteilla otetut kuvat. Tämän vuoden palkintokuvat on nyt nimetty.

Kuva, jonka Michal Koralewski (@michal_koralewski) julkaisi

Ensimmäiselle sijalle päätyi puolalainen Michal Koralewski varsovalaista katusoittajaa esittävällä kuvallaan. Toiseksi tuli brittiläinen David Craik otoksellaan kahvilan terassin pöydältä leivänmuruja etsivistä linnuista. Kolmannelle sijalle ylti New Yorkista kotoisin oleva Yvonne Lu kuvallaan, jonka hän otti junassa matkustaneesta pariskunnasta.

iPhone Photography Awards -gaala järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2007. Sääntöinä on, että kuvat täytyy ottaa iPhone, iPad tai iPod -laitteilla. Kuvaaja saa käyttää iPhonen lisävarusteena myytäviä irtolinssejä ja kuvanmuokkaukseen tarkoitettuja sovelluksia, mutta tietokoneiden käyttö otosten manipuloimiseen on kiellettyä.