Tulevaisuuden televisio? Ohjelmia ajatuksen voimalla

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkossa on nähty esimerkikkejä teknologiasta, joka mahdollistaa esimerkiksi irtoraajojen ohjaamisen ajatusten voimalla. Tulevaisuudessa vastaavanlaista teknologiaa saatetaan käyttää myös arkisemman kodintekniikan ohjaamiseen.

Iso-Britannian yleisradioyhtiö BBC on nyt lyöttäytynyt yhteen This Place -nimisen yrityksen kanssa luodakseen kokeellisen laitteen, joka lukee käyttäjän aivosähkökäyrää. Laitteen tarkoituksena on mahdollistaa BBC:n iPlayer-suoratoistopalvelun käyttö ajatuksen voimalla.

BBC:n blogin mukaan laite toimii, ainakin periaatteessa. Suoratoistopalvelun ajatuksella ohjaamisen kerrotaan sujuvan osalta käyttäjistä paremmin kuin toisilta. Aivan pian ajatuksen voimalla ohjattavia televisioita ei kuitenkaan kannata odottaa kauppojen hyllyille, sillä tekniikka on vasta prototyypin asteella.