Sovellus muistuttaa tekemään hyvää

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet ihmiset haluaisivat auttaa vähempiosaisia, taloudellisissa vaikeuksissa olevia ja kodittomia, mutta eivät välttämättä tiedä siihen konkreettista keinoa. Englannissa on kehitetty tätä varten Foodbank-niminen sovellus, joka näyttää mistä on milläkin hetkellä ruokapankeissa pulaa.

Foodbank-sovellus kertoo, missä lähin ruokapankki on ja mitä he kaipaavat. Sovellukseen päivittyy ostoslista, josta voi nähdä, mitä on tällä hetkellä riittävästi ja mitä pitäisi ostaa lisää. Näin auttaja tietää, että hänen ostoksensa ovat varmasti tarpeellisia ja haluttuja ja hän saa neuvot niiden toimittamiseen.

Lähimmän ruokapankin osoittamisen ja ostoslistan päivittämisen lisäksi sovelluksessa julkaistaan uutisia. Sovellus voi käyttäjän niin halutessa ilmoittaa myös muistutusviestein aina, kun ostoslista on päivitetty tai jokin ruoka-aine tai tarvike on loppumassa. Näin auttaminen on oman kauppareissun yhteydessä helpompi muistaa.