Uusi laji löytyi merestä – tutkijat ihastuivat sen söpöyteen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Joukko kalifornialaisia tutkijoita on tehnyt merestä merkittävän löydön. Meribiologit löysivät uuden mustekalalajin läheltä Monterey Bayta yli 450 metrin syvyydestä. Vaalenpunaiset mustekalat ovat tehneet tutkijoihin suuren vaikutuksen erityisesti suloisella ulkonäöllään.

Niinpä Monterey Bay Aquarium Research Institute -tutkimuslaitoksen tutkijat ovat päättäneet ottaa lajin söpöyden huomioon lajia nimetessä. Daily Mail -lehden mukaan meribiologi Stephanie Bush on ilmoittanut, että tutkijat harkitsevat vakavasti nimeävänsä mustekalan Adorabilisiksi, joka vastaa suomeksi sanaa ihanuus.

Lajin tieteelliseksi nimeksi valitaan näillä näkymin Opisthotheusis Adorabilis. Kuvat mustekalasta osoittavat, että pienet merenelävät ovat hellyttävän näköisiä. Vaaleanpunaiset mustekalat ovat kuin lasten animaatioelokuvista. Ei ole siis ihme, että tutkijat ovat päätyneet leikittelemään söpöydellä myös lajin nimessä.