Gmailiin mullistava uusi ominaisuus – viestin lähetyksen voi kumota

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elämässä tulee toisinaan vastaan tilanteita, joissa jo lähetetyn nolon sähköpostiviestin toivoisi voivansa ottaa takaisin. Nyt Google on tuonut sähköpostipalveluunsa uuden ominaisuuden, joka tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden juurikin tähän.

Käyttäjä voi itse laittaa ominaisuuden päälle Gmailin asetukset -kohdasta. Edellisiltaisten humalaisten viestien lähettämisen kumoaminen ei valitettavasti tosin onnistu. Viestien takaisin ottaminen on mahdollista enintään 30 sekunnin ajan, joskin käyttäjä voi määritellä asetuksista myös lyhyemmän ajan.

Kumoamisnapin painamisen jälkeen käyttäjä voi joko muokata viestiään tai poistaa sen kokonaan. Ominaisuus on ollut saatavilla aikaisemmin Google Labsin betaversiona, mutta nyt viestien takaisin ottaminen on tehty mahdolliseksi kaikille Gmailin käyttäjille.