Poliisille erikoinen hälytystehtävä – ruumis olikin smurffi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uutisoimme taannoin amerikkalaistapauksesta, jossa rankkurit hälytettiin ottamaan kiinni pehmoeläimeksi paljastunutta tiikeriä. Hieman samankaltainen tapaus kantautuu nyt Saksan Dusseldorfista, jossa viranomaiset saivat hälytyksen elottoman näköisestä ruumiista.

Dusseldorfin poliisit saivat tiistaina ilmoituksen ruumiista, jonka junamatkustaja oli havainnut raiteen lähellä. Silminnäkijä kuvaili ruumista parrakkaaksi mieheksi, joka oli pukeutunut siniseen takkiin ja punaisiin housuihin.

Tuntomerkkejä vastaava ruumis havaittiin poliisihelikopterin avulla, ja pelastushenkilökunta hälytettiin paikalle. Pian selvisi, ettei kyseessä ole kuitenkaan ihmisen ruumis, vaan Suursmurffi-hahmoa esittävä ilmapallo.

Heikosta hapestaan huolimatta muuten hyväkuntoiseksi kuvailtu Smurffi toimitettiin paikalliselle poliisiasemalle, mutta viranomaiset eivät ottaneet yhteyttä sen omaisiin. Vaikka ”ruumis” osoittautui ilmapalloksi, oli pelastusoperaatio viranomaisten mukaan menestys.

– Silminnäkijän hätäpuhelu oli täysin oikeutettu. Toisenlaisessa tilanteessa se olisi voinut pelastaa ihmishenkiä, poliisit kommentoivat paikalliselle TheLocal.de -sivustolle.