Käärme surmasi kaksi poikasta – jänisemon raivokas kosto vetää sanattomaksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Käärmeet ovat usein vaanimassa muiden eläinten pesiä ja usein poikaset joutuvat niiden saaliiksi. Nyt videolla nähdään, miten jänisemo taistelee rohkeasti poikastensa kimpussa olevaa käärmettä vastaan.

YouTube-videolle on tallentunut tilanne, jossa käärme on löytänyt tiensä jäniksen poikasten luo. Emo on jättänyt poikaset hetkeksi yksin, jolloin käärme on iskenyt niiden kimppuun. Kun emo palaa poikasten luo, hän puree käärmettä välittömästi, mikä saa käärmeen vapauttamaan poikaset otteestaan.

Yksi poikasista loikkaa käärmeen luota pois, mutta kaksi poikasta on jo ehtinyt menehtyä. Emo haistaa nopeasti kahta maassa makaavaa poikastaan ja huomattuaan, että poikaset ovat menehtyneet, emo hyökkää raivokkaasti käärmeen kimppuun purren sitä useaan otteeseen. Käärme yrittää poistua paikalta, mutta pelkkä häätäminen ei näytä emoa enää tässä tilanteessa miellyttävän vaan se lähtee käärmeen perään.