Lentävät polkupyörät tulevat – näin liikumme tulevaisuudessa?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentävien skeittilautojen ilmestymistä katukuvaan on odotettu siitä lähtien, kun niitä nähtiin vuoteen 2015 sijoittuvassa Paluu Tulevaisuuteen 2 -elokuvassa. Pontentiaalisilla lentolautojen kehittelijöillä onkin kiire, mikäli he haluavat tehdä keksinnöstä todellisuutta vielä tämän vuoden aikana.

Lentolautojen sijaan toivonsa kannattaisi asettaa lentäviin pyöriin. Brittiläinen startup-yritys Malloy Aeronautics on nimittäin lyöttäytynyt yhteistyöhön Yhdysvaltojen puolustusministeriön kanssa kehitelläkseen toimintakykyisiä, leijuvia pyöriä.

Malloy Aeronauticsin julkaisema tuore video osoittaa, että lentopyörät ovat jo prototyypin asteella. Pyörä pystyy kantamaan kyydissään noin sadan kilon painoista matkustajaa, vaikka turvallisuussyistä videolla esitellään vain laitteen miehittämätöntä versiota. Helikopteria ketterämmäksi kuvailtua lentopyörää voitaisiin käyttää tulevaisuudessa esimerkiksi pelastustöissä ja tavaroiden toimittamiseen.