Siivous paljasti aarteen – 162 000 000 euron maalaus löytyi ullakolta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Methilissä asuva brittimies on tehnyt yllättävän löydön kotinsa ullakolta. Dominic Currie löysi vanhan matkalaukun sisältä 162 miljoonan euron arvoisen Picasson maalauksen. Asiantuntijat ovat arvioineet taulun ja se on osoittautunut aidoksi maalaukseksi.

Currie on kertonut tietävänsä, mistä taulu on peräisin. Hänen äitinsä Annette Currie oli saanut taulun lahjaksi venäläiseltä sotilaalta Nicolai Vladimirovichilta. 19-vuotias Annette oli tullut raskaaksi venäläissotilaalle Puolassa matkaillessaan ja Nicolai oli halunnut huolehtia siitä, että Annettella on varaa kasvattaa heidän lapsensa.

Pariskunnan rakkaus kylmän sodan aikaan oli kiellettyä ja he ajautuivat erilleen toisistaan. Vladimirovich halusi auttaa Dominicin kasvattamisessa, joten hän antoi taulun Annettelle myytäväksi. Annette ei kuitenkaan koskaan myynyt taulua vaan piilotti sen matkalaukkuun ullakolle.

Metro-lehden mukaan siivousurakan myötä Dominic löysi taulun, joka osoittautui korvaamattoman arvokkaaksi. Dominicin tarina on kuin elokuvasta, jossa päähenkilön elämä muuttuu kuin salamaniskusta jättiperinnön myötä.