Saarivaltio hyväksyi homoliitot – valtiossa ei yhtään homoparia

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tyynellämerellä sijaitsevalla saarivaltiolla on tehty tasa-arvoinen muutos avioliittolakiin. Toukokuusta lähtien Pitcairnissa on ollut laillista mennä naimisiin samaa sukupuolta olevan puolison kanssa.

Vaikka paratiisisaaren 48 asukkaan joukossa ei ole homopareja, kokivat asukkaat kuitenkin aiheelliseksi ja ajakohtaiseksi muuttaa saaren avioliittolakia. Pitcairnin kuvernööri Kevin Lynch ilmoitti, että tasa-arvoisesta avioliittolaista äänestettiin toukokuussa. Laki hyväksyttiin asukkaiden kesken yksimielisesti.

Metro-lehden mukaan on esimerkillistä, että Uuden-Seelannin ja Perun välissä sijaitseva pieni saarivaltio on paljon edistyksellisempi tasa-arvoisessa avioliittolaissa, kuin esimerkiksi Australia, Kiina tai Saksa.

Pitcairnilaiset toivottavat avioliittoa harkitsevat homoseksuaalit saarelle tervetulleiksi ja he toivovatkin, että uuden avioliittolain myötä romanttinen paratiisisaari houkuttelisi paikalle turisteja tai jopa pysyviä asukkaita.