Kala kuin koira – noutaa leluja ja pitää rapsutuksista

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Olemme nähneet monien eläinten käyttäytyvän kuin koira. Koirien kasvattama lammas luuli itseään koiraksi ja alkoi käyttäytymään ja leikkimään kuin koirakaverinsa. Nyt eräs kala käyttäytyi myös uskomattoman ystävällisesti ihmistä kohtaan.

YouTube-videolla nähdään, miten mies silittelee ja kehuu hänen lähellään uivaa kalaa. Kala selkeästi nauttii miehen koskettamisesta, koska ui käden luo aina takaisin. Lopulta mies heittää kalalle sinisen kelluvan lelun, jonka kala noutaa ja tuo miehen lähelle takaisin.

Vedessä elävistä eläimistä delfiiniä pidetään kaikkein sosiaalisimpina ihmisiä kohtaan, mikä juontaa juurensa varmasti Flipper-sarjasta. Pieniä kaloja nähdään harvemmin koulutettavan, mutta tämä video on todiste siitä, että niidenkin kanssa vuorovaikutus onnistuu.