Sähkölamautin ja käsiraudat yhdistettiin – poliisin uusi apuväline

Viihdeuutiset · Annika Kela

National Sherriffs’ Association -tapahtumassa on esitelty lainvalvojille apuväline, joka helpottaa rikollisen kiinniottoa. Sähkölamauttimella varustetut käsi- ja jalkaraudat estävät rikollisen pakenemisen ja rautoja pitävä rikollinen on viranomaisen hallinnassa.

80.000 voltin sähköjännite pysäyttää ja lamaannuttaa kenet tahansa. Tapahtumassa esitelty apuväline on alunperin tarkoitettu kiinniotettujen vankien siirtoja varten ja välineet ovat jo käytössä Meksikon ja Yhdysvaltain vankiloissa. Tapahtumassa apuvälinettä markkinoitiin laajempaa käyttöä varten.

Youtubessa on julkaistu video tapahtumassa suoritetusta esittelytilaisuudesta, jossa eräs uskalias vapaaehtoinen oli rohkaistunut kokeilemaan lamauttimia jalkoihinsa. 80.000 voltin sähköisku toimi tehokkaasti ja mies kaatui maahan huutaen kivusta.