Leijonan uteliaisuus kostautui – pää jumiutui tynnyriin

Viihdeuutiset · Annika Kela

Hollantilaisen eläintarhan vieraat olivat saapuneet seuraamaan mielenkiinnolla leijona-aitauksen tapahtumia. Urosleijonien ruokinta-aika oli koittanut ja ne saivat suuren ruokatynnyrin tutkittavakseen. Niiden piti keksiä, miten ne saisivat tynnyristä ruoat ulos.

Nälkäiset kissapedot tutkivat suurta tynnyriä uteliaana. Yksi leijonista päätti kurkistaa tynnyrin sisälle sen kyljessä olevasta aukosta. Sitten tapahtui jotain odottamatonta. Leijona jäi epäonnekseen päästään jumiin tynnyrin sisälle.

Paniikinomaisesti kissapeto yritti peruuttaa ulos tynnyristä. Kun se ei onnistunut, alkoi leijona kierrellä ympäri aitausta päätään heilutellen.

Vaikka leijonan kohtalo säälitti vieraita, oli kissapedon kömpelön hetken seuraaminen omalla tavallaan koomista katsottavaa. Kaksi muuta leijonaa yritti selvästi rauhoitella kaveriaan ja auttaa sitä pinteessä. Kissapetojen yhteistyö ei tuottanut tulosta ja leijonan pää oli edelleen jumissa.

Yksi vieraista onnistui taltioimaan näyn videolle ja sen julkaistiin netissä. Epäonninen leijona ei onneksi joutunut kärsimään ahdingostaan kauaa, sillä eläintarhan työntekijät riensivät hätiin. Kissapeto onnistuttiin vapauttamaan, eikä se onneksi loukkaantunut ollessaan kiipelissä.