Space X raketti räjähti hetki sitten ilmassa – katso kuvat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Staran toimitus seuraa parhaillaan suoraa lähetystä Space X -avaruusraketin laukaisusta, joka on jälleen kerran mennyt pahasti pieleen. Raketti räjähti nimittäin vain hetki nousun jälkeen palasiksi ilmakehässä. Tarkoituksena toimittaa rahtia kansainväliselle ISS-avaruusasemalle.

Space X -yhtiön Falcon 9 -kantoraketti hajosi pieniksi palasiksi kaksi minuuttia ja 19 sekuntia lähdön jälkeen. Onnettomuuden syystä ei ole vielä tietoa. Avaruuskeskuksessa katsotaan parhaillaan videoita ja analytiikkaa ikävästä ja kalliista onnettomuudesta.

Turman syy ei todennäköisesti selviä vielä hetkeen. Lennon tarkoituksena oli testata samalla raketin ensimmäisen osan laskeutumista maassa sijaitsevalle alustalle Atlantin valtamerellä. Laskeutuminen on epäonnistunut aiemmin kaksi kertaa.

Lentokoneet päästetään lentämään turma-alueen yläpuolella kello 17:45 Suomen aikaa. Turmasta järjestetään lehdistötilaisuus tänä iltana Yhdysvaltojen itärannikon aikaa. Ennen sitä turman syystä ei tällä tietoa tulla kertomaan mitään julkisuuteen.

NASA
NASA
NASA
NASA
NASA
NASA
NASA
NASA