Tuska veti 25 000 festarivierasta Suvilahteen – muhkea kuvakooste!

Festarit · Stara.fi

TUSKA 2015 valloitti Helsingin Suvilahden kolmeksi päiväksi. Raskaan musiikin festivaali kokosi viikonlopun aikana yhteen reilu 25.000 tuskalaista ja toi oman lisänsä Helsingin kirjavaan kulttuuri- ja tapahtumaviikonloppuun. Stara oli paikalla tallentamassa tunnelmat.

18. kertaa järjestetty Tuska löylytteli auringonpaisteisen viikonlopun päätökseen shokkirock-pioneeri Alice Cooperin johdolla. Hän on merkittävä myötävaikuttaja teatraalisen ja rajoja rikkovan raskaamman musiikin kehityksessä. Cooperin kanssa lavalla nähtiin myös Michael Monroe.

Muita Tuska-sunnuntain esiintyjiä olivat esimerkiksi Mikael Åkerfeldtin johtama Opeth ja kotimaista albumilistaa viimeisellä julkaisullaan dominoinut Mokoma. Viikonlopun aikana festivaalialueen kolmelle lavalle nousi yhteensä 42 esiintyjäryhmää ja jatkoklubeilla juhli noin 2.000 henkeä.

Tuska Festival 2015, Kuva: Jussi Eerola Photography
Tuska Festival 2015, Kuva: Jussi Eerola Photography
Tuska Festival 2015, Kuva: Jussi Eerola Photography
Tuska Festival 2015, Kuva: Jussi Eerola Photography
Tuska Festival 2015, Kuva: Jussi Eerola Photography
Tuska Festival 2015, Kuva: Jussi Eerola Photography
Tuska Festival 2015, Kuva: Jussi Eerola Photography
Tuska Festival 2015, Kuva: Jussi Eerola Photography