Varis opetteli avaamaan pizzalaatikon – älykkyys palkittiin

Viihdeuutiset · Annika Kela

Aurinkoinen sää oli houkutellut ihmiset viettämään päiväänsä Vancouverilaiseen puistoon, Kanadassa. Eräs auringonottaja huomasi, että hänen viereensä oli lennähtänyt varis, jonka pizzalaatikko oli houkutellut paikalle.

Lintu ilmeisesti haistoi, että laatikon sisällä oli vielä napostetavaa. Toisin kuin useilla linnuilla on tapana, varis ei yrittänyt repiä laatikkoa kappaleiksi. Vaikka se nokki aluksi laatikkoa, näytti se pian tajuavan, että laatikon avaamiselle oli olemassa helpompikin konsti.

Varis tarkkaili laatikkoa ja kokeili nokallaan sen reunoja. Sitten varis onnistui upottamaan nokkansa oikealle puolelle laatikkoa. Kansi aukesi sen seurauksena. Varis siirsi laatikkoa ja avasi kannen kunnolla. Sen jälkeen se alkoi herkutella pienellä pizzan palasella. Variksen ongelmanratkaisukyky on vertaansa vailla.