Applen Siri ryhtyi väittelemään – taapero sai tarpeekseen

Digi Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Applen tuotteissa on monia käyttäjiä viihdyttävä Siri-puheentunnistus, joka ottaa käskyjä vastaan käyttäjän puheesta. Sirin avulla voi tehdä laitteeseensa esimerkiksi kalenterimerkintöjä, soittaa, avata ohjelmia, lähettää viestejä ja asettaa herätyskellon soimaan.

Siri oppii kuulemaan erilaiset käskyt melko hyvin, mutta aina puheentunnistus ei toimi halutulla tavalla. YouTube-videolla nähdään pieni Violet-niminen tyttö, jolla oli paljon erimielisyyksiä Sirin kanssa. Keskustelu oli Violetin mielestä todella hämmentävä ja se alkoi hermostuttamaan pikkuista.

Siri-puheentunnistus ei osaa tunnistaa sanoja Violetin äänestä ja tyttö puhuukin Sirille välillä mitä sattuu. Violet puhuu nopeasti ja epäselvästi, minkä jälkeen Violet vielä tiuskaisee iPadille kun Siri ei ymmärrä häntä. Tyttö pyytää kuitenkin nopeasti anteeksi, mihin Siri vastaa kylmän rauhallisesti: ”Tämä johtuu sinusta, ei minusta”.