Borrelioosi pilasi supertähden elämän – huippulääkäri väitti masennukseksi

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kanadalaispoppari Avril Lavigne vietti pitkään hiljaiseloa julkisuudesta kärsiessään vakavasta terveysongelmasta. Myöhemmin poptähti kertoi saaneensa borrelioosin, mikä on luultavasti lähtöisin vuoden takaisesta punkin puremasta.

Lavigne kertoi ABC News -uutisten tekemässä haastattelussa taistelustaan tautia vastaan. Borrelioosia on vaikea diagnosoida ilman selvästi näkyvää puremajälkeä. Lavigne kertoi itkuissaan haastattelussa, että sai lääkäreiltä erilaisia diagnooseja, joista osa oli jopa naista alentavia.

Hänen oireitaan ei otettu vakavasti ja eräskin lääkäri kehotti Lavignea vain nousemaan ylös sängystään ja soittamaan pianoaan, sillä hän on vain hieman masentunut.

Borrelioosin oireet ovat todella laaja-alaiset ja ulottuvat yleisoireista aina neurologisiin sekä hengitysteiden ja verenkierron oireisiin asti. Borrelioosi voi aiheuttaa muun muassa väsymystä, korvien kipua, silmätulehduksia, painon vaihteluita, vatsakipua, lihasten nykimistä, rintakipua ja yöhikoilua.

Oireita on niin pitkä lista, että ennen borrelioosin toteamista moni tautiin sairastunut saattaa Lavignen tavoin saada monia vääriä diagnooseja. Lavigne kertoi olevansa todella helpottunut siitä, että sai lopulta oikean diagnoosin ja hoidon. Laulajatar on tällä hetkellä puolessa välissä hoitojensa kanssa ja tulee parantumaan borrelioosista lääkäreiden mukaan täysin.