N.W.A. teki näyttävän paluun – ensimmäinen keikka 26 vuoteen!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Gangsta rapin pioneereihin lukeutuva N.W.A. -kokoonpano on ollut viime aikoina jälleen esillä mediassa. Yksi syy tälle on epäilemättä se, että yhtyeen vaiheita päästään seuraamaan pian valkokankaalla Straight Outta Compton -elokuvan muodossa.

N.W.A. nähtiin viikonloppuna esiintymässä livenä ensimmäistä kertaa 26 vuoden tauon jälkeen. MC Ren, DJ Yella ja Ice Cube nousivat lavalle 27. kesäkuuta Los Angelesissa järjestetyssä BET-gaalassa. Yhtyeen neljäs elossa oleva jäsen, Dr. Dre, jäi puuttumaan kokoonpanosta.

Kolmikko esitti N.W.A.:n kappaleet Straight Outta Compton, 8 Ball, Chin Check ja Fuck tha Police. Jälkimmäisestä kappaleesta keikan aikana taltioitu livevideo on katsottavissa Youtubessa. Yhtye osoitti myös kunniaa vuonna 1995 menehtyneelle jäsenelleen, Eazy-E:lle.

– Ilman Eazyn visiota ette olisi tänään näkemässä sitä mitä nyt näette, Ice Cube kertoi yleisölle.

Los Angelesin pahamaineisesta Comptonista ponnistanut N.W.A. lukeutuu kaikkien aikojen tunnetuimpiin ja tärkeimpiin hiphop-ryhmiin. Yhtyeen vaiheista kertova Straight Outta Compton -elokuva saa ensi-iltansa Yhdysvalloissa 14. elokuuta.