Paavin matkasuunnitelma: Kokeilee kokapensasta Boliviassa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Paavi Franciscus om matkustamassa Boliviaan 8. heinäkuuta ja hänellä on kerrottu olevan erikoisia toivomuksia matkakohdettaan varten. Bolivian kulttuuriministeri on vahvistanut Metro-lehden mukaan, että paavi on esittänyt toivomuksen pureskella kokaiinin lehtiä.

Paavi ei aio nuuhkaista valkoista kokaiiniviivaa nenäänsä, vaan hän haluaa pureskella huumausaineen suoraan kokaiiniin lehdestä, mikä on maassa jo tuhansia vuosia vanha traditio. Kokaiinin lehtien syöminen on sekin melko uskaliasta, sillä myös kokaiinin lehdet on luokiteltu siitä tehdyn jauheen lisäksi huumausaineiksi.

Kulttuuriministeri Marko Machiano kertoi, että paaville oli tarjottu kokaiiniteetä, mutta hän oli halunnut nauttia kokaiinin lehtiä pureksien ne raakana. Kokaiinin lehdet ovat Boliviassa laillisia, joten niiden käyttäminen ei matkalla ole rikos. Vatikaani ei ole kuitenkaan halunnut toistaiseksi kommentoida asiaa.